Genel olarak bakıldığında bebekler oldukça narin yapıya sahiptir. Bu nedenle yaşanan küçücük bir hastalıkta dahi birtakım belirtiler ortaya çıkarırlar ve bu belirtiler bebeğin hastalığının anlaşılmasına yardımcı olur. Bebeklerde mide üşütme belirtileri olarak kusma ve iştahsızlık karşımıza çıkar. Bu belirtiler görülen bebeklerin mide üşütmesi yaşadığını söylemek mümkündür.
Bebeklerin mide üşütmesi gibi sorunlar yaşamasıyla ilk olarak ortaya çıkan belirtiler arasında iştahsızlık ve kusma yer alır. Ancak kusan bir bebeğin her zaman için mide üşütmesi yaşadığını söylemek mümkün değildir. Çünkü bazen fazla mama yeme ya da emmeden dolayı kusmalar da meydana gelebilmektedir. Bu yüzden bebeklerde mide üşütme belirtileri arasında yer alan diğer faktörlerin de göz önünde bulundurulması gerekir. Yani kusmaya eşlik eden diğer etkenlerin de bebekte bulunması gerekir.
– İştahsızlık
– Kusma
– Yüksek ateş
– Nefes alırken zorlanma
– İshal olma
– Mide ağrısı
– Sık aralıklar ile titreme
– Öksürük
Mide üşütmesinin bebeklerdeki belirtileri genel olarak yukarıdaki gibidir. Bu tür durumlarda yapılması gereken ilk olarak bebeğin uzman bir doktora muayene ettirilmesi olmaktadır. Bunun yanında bebek gün içerisinde ortalama 3 ya da 4 kez kusuyorsa bir an önce gerekli önlemlerin alınması gerekir. Bunlardan en önemlisi yeteri kadar sıvı almayan bebeğin sıvı almasını sağlamaktır.
Diğer yandan bebeklerde mide üşütme belirtileri görüldüğünde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bebeğe rastgele ilaçlar verilerek tedavi edilmeye çalışılmamasıdır. Çünkü bebeği tedavi sürecine alacak ve hangi ilaçları kullanmasına karar verecek kişi sadece bebeği muayene eden doktordur. Bilinçsizce verilen ilaçlar bebekte istenmeyen yan etkiler meydana getirebilir, hatta hastalığın daha ileri seviyelere ulaşmasına neden olabilir. Bu nedenle kesinlikle doktordan habersiz ilaç kullanımına geçilmemelidir.