Cilt Yağlanmasının Nedenleri Nelerdir?
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • +
  • -

Cilt Yağlanmasının Nedenleri Nelerdir?

Cilt yağlanmasının çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Dış etkenler başta olmak üzere cilt yapısı da cildin yağlanmasına neden olur. Ancak cilt yağlanmasının nedenleri tam olarak bilinerek bu durumun önüne geçilebilir ve yağlanmayı belirli derecede azaltmak her zaman için mümkündür.

Cilt yağlanmasının nedenleri neler olabilir?

Kadınlarda cilt yağlanma nedenleri farklı şekillerde karşımıza çıkar. Şimdi bu nedenlerin neler olduğunu görelim ve cildi aşırı derecede yağlı olan kadınlara bu konuda yardımcı olmaya çalışalım. Cilt yağlanmanın nedenleri aşağıdaki gibi sıralanabilir.

– Başta doğum kontrolü için kullanılan ilaçlar olmak üzere sivilce tedavisi için kullanılan ilaçlar cildin yağlanma nedeni olarak ön plana çıkar.

– Bazı hastalıklar cildi yağlandırır ve bunun en açık örneği parkinson hastalığıdır.

– Ergenlik döneminde cilt önemli ölçüde yağlanır. Çünkü bu dönemde hormonlar en üst seviyede çalışır. Erkeklerdeki yağlanma kızlardakine göre daha yüksek orandadır.

– Hormon düzeylerinin artması ve düzensiz olarak çalışması yağlanma nedenleri arasında yer alır.

– Çeşitli besinlerin ciltteki yağlanma oranını artırır. Özellikle bazı besinler ciltte bulunan sebum oranının artış göstermesine neden olur ve bu nedenle aşırı yağlanma ortaya çıkar.

– Bunların yanı sıra tam olarak etkileri bilinmeyen kapatıcılar ve fondötenler ciltte yağlanma meydana getirir.

Kilo vermek için bazı diyetler de cildin yağlanmasında etkilidir. Çünkü bu tür diyetlerde yetersiz oranda gıda alımı hormon seviyelerinde farklılık meydana getirir ve cildin yağlanmasına sebep olur.

Cilt yağlanması için maske yöntemi

cilt-yaglanmasinin-nedenleri-nelerdir1 resimGerekli malzemeler;

– 1 tatlı kaşığı kadar kil

– 1 çay kaşığı kadar limon suyu

– 1 tane yumurtanın akı

– 1 çay kaşığı kadar bal

– Göz kararınca su

Hazırlanışı ve uygulanışı;

Maskenin hazırlanmasında öncelikle kil, yumurta akı, limon suyu ve bal bir kap içerisinde karıştırılır. Malzemeler karıştırılmaya krem kıvamına gelene kadar devam edilir ve ardından belirli oranda su eklenir. Krem kıvamını alan karışım cilde uygulanır ve 4 ya da 5 dakika kadar kuruması beklenir. Maskenin ağız ve göz çevresine sürülmemesine dikkat edilmelidir. Maskesinin kurumasının ardından bol su ile yıkanır ve yağsız bir nemlendirici krem ile cilde bakım yapılır. Ciltte var olan yağlanma azalıncaya kadar haftada 1 defa maskenin uygulanması şarttır. Azalmanın meydana gelmesinden sonra ise 3 haftada bier uygulanması yeterlidir.

BUNLARI DA OKUMALISINIZ!

Sosyal Medyada Paylaşın:

Forumdan Son Sorular