Paylaş |
Tweet |
Hemen hemen her evde mutlaka en az bir çocuk bulunmaktadır. Birçok çocuk dada kilo sorunu görülmektedir. Günümüzün şartlarında küçük yaştaki çoğu çocuk fast food ile beslenmektedir. Yani patates kızartması, hamburger, cips, kola v.s. gibi. Tabi sadece bunlarda değil ekmek tüketimi bir hayli fazla miktardadır. Tüm bu gıdalardan çocuklarımızı uzak tutmalıyız. Tabii birden keserek değil minimum ölçüde tüketmesini sağlayarak başlamalıyız. Sonrasında çocuk diyeti ile biz ilk adımı çocuklarımız için atmalıyız.
Dengeli ve düzenli olarak beslenmesini sağlamalı ve TV, bilgisayar karşısında yemek yedirmemeliyiz. Obezlik çanları ilk o aşamalarda çalmaktadır.
Kilolu olan çocuklarımız için çocuk diyeti programlarını erken yaşta uygulamazsak ilerleyen yaşlarında obezliğin adımlarını atmaya başlamışlar demektir. Sizlere araştırmalar doğrultusunda vereceğim 6-11 yaş çocuk diyeti listesi 6-11 yaşları arasındaki tüm çocukları kapsamaktadır. Tabii ki obezlik sınırına gelen çocuklarınız için, öncelik uzman diyetisyenlere yönelmektir.
Çocuğunuz bazı gıdaları sevmiyorsa, sevmediği gıdaları farklı yollarla tüketmesini sağlayın. Mesela süt sevmiyorsa muhallebi ya da puding ile pırasa sevmiyorsa börek içerisinde gibi alternatifler kullanabiliriz. Çocuk için diyet listesi çocuklarımızın sağlığı için hiçbir tehlike içermemektedir.
Çocuğunuz okula beslenme götürüyorsa mümkün olduğu kadar aşağıda verilen beslenme listesinde yazanları beslenme çantasına koyun ve çocuk diyeti durumunu öğretmeni ile paylaşın.
– 2 dilim ekmek arasında beyaz peynirli ve domatesli sandviç
– Yanında salatalık ya da havuç
– Meyve olarak da portakal ya da elma (mevsim meyvelerinden 1 ad.)
Çocuklarımızın bol su içmesini sağlamalıyız. Günlük olarak da kemik gelişimi için mutlaka 2 bardak süt içmelerini sağlamalıyız.
Obeziteyi Önlemek İçin Çocuk Diyeti Önemli Bir Diyet Programıdır.
Diyet ortalama 1400- 1600 kaloridir.
– 1 – 2 dilim ekmek kepekli mümkünse
– 1 adet haşlanmış yumurta ve ya kibrit k. büyüklüğünde beyaz peynir
– 1 su bardağı süt
– 1 yemek kaşığı reçel ve ya bal ( yemek yedikten 10-15 dk sonra da verebilirsiniz.)
– 1 adet mevsim meyvesi
– 1 bardak ılık su
– 1 porsiyon meyve
– 1 – 2 dilim ekmek mümkünse kepekli
– 1 porsiyon 3 de 2 si et yemeği ya da 2 adet ızgara köfte
– 1 adet börek
– 1 kâse salata
– 1 porsiyon mevsim meyvesi
– 1 porsiyonun 3 de 2 si kuru baklagil yemeği
– 1 porsiyon pilav ya da makarna
– 1 kâse yoğurt
– 1 kâse salata
– Gece yatmadan önce 1 bardak süt
Siz sabır gösterir iseniz çocuğunuzda başaracaktır. Kolay gelsin.