Hamilelikte Su Gelmesinin Belirtileri Nelerdir?

Hamilelikte Su Gelmesinin Belirtileri Nelerdir Resim
Paylaş
Tweet
 

Gebelik sürecinin son haftalarına doğru sık görülen durumlardan biri su gelmesidir. Hamilelikte su gelmesinin belirtileri farklı şekillerde anlaşılabilir. Şimdi bu belirtilerin neler olduğunu detaylı bir şekilde inceleyelim.

Hamilelikte su gelmesinin belirtileri arasında neler yer alır?

Hamilelik döneminde her kadının yaşadığı durumlardan biri olan su gelmesi, çoğu zaman bacaktan aşağı 1 bardaktan fazla suyun dökülmesi ile ön plana çıkmaktadır. Bu şekilde gelen sular anne adayı tarafından kolaylıkla anlaşılabilir. Çünkü suyun gelmesi ile giysiler başta olmak üzere oturulan yer önemli derecede ıslanır.

Bunların yanı sıra belirtilerden biri de suyun gelmesi öncesinde meydana gelen sancıdır. Ancak su gelmeden önce her zaman sancı olacak diye bir şey yoktur. Bazen sancı hissetmeden de suyun geldiği durumlar mevcuttur.

Amniyon sıvısı olarak karşımıza çıkan hamilelikte su gelmesi, kimi zaman şiddetli kimi zaman ise hafif bir şekilde gelebilir. Bunun yanında amniyon sıvısı ılık ve berrak bir sıvı özelliği taşımaktadır.

Hamilelikte su gelmesi anında neler yapılmalıdır?

Hamilelikte Su Gelmesinin Belirtileri Nelerdir1 ResimSuyun gelmesi durumunda gebeliğin kaçıncı haftasında olunduğun önemli yoktur. Anne adayının bir an önce doktora görünmesi ve kontrol altına girmesi gerekmektedir. Çünkü gebeliğin 36. haftasından önce suyun gelmesi erken doğum habercisidir. Bu nedenle gebelikte su gelmesi anında zaman kaybetmeden doktora başvurulması önemli bir konumda yer almaktadır.

Diğer yandan 36. haftadan sonra su gelmesi doğumun ortalama 1 – 2 gün içerisinde gerçekleşeceğini ortaya koymaktadır. Ayrıca erken dönemlerde su gelmesi ile karşılaşılırsa bebeğin gelişimini yeteri kadar tamamlaması için doğum engellenmeye çalışılır. Gebeliğin engellenmesi içinse anne adayına çeşitli antibiyotikler ve tokolitik ilaçlar verilir. Bu ilaçların sancı durdurucu etkileri bulunmaktadır.

Hamilelikte su gelmesinin anneye ve bebeğe zararları var mıdır?

Genel olarak anne ve bebek için zararı olmayan su gelmesi, erken meydana geldiği durumlarda bazı sıkıntılar oluşturabilmektedir. Bunlardan biri erken doğum gerektirmesi olmaktadır. Çünkü 36. hafta öncesinde su gelmesi erken doğumun yapılmasını gerektirebilmektedir. Bunun yanında erken su gelmesi, amniyon ve rahim zarının enfeksiyon kapmasına neden olabilmektedir. Herhangi bir zarda meydana gelen  enfeksiyon için antibiyotik tedavisi uygulanır. Ayrıca suyun gelmesi ile su kesesi açılır ve kesenin açılması birtakım zararlı bakterilerin bebeğe ulaşmasına neden olabilir. Bebeği dış ortamda bulunan ve vajina yolu üzerinden yukarıya çıkması mümkün olan bakterilerden su kesesi korumaktadır.

Bu yazı 493 kere okundu.
Tweetle   Sosyal   Medyada   Paylaşın
  • Site Yorum
Facebookta bizi bulun