Her diyet listesi aslında kişiye göre hazırlanmaktadır. Tüm diyet de bu detayı unutmamanızı hatırlatırım ve şimdi karbonhidrat diyeti nedir açıklamasına gelelim.
Tek çeşit beslenme grubundan olan karbonhidrat diyeti, karbonhidrat miktarı genelde 60 gram seviyelerinde tüketilecek şekilde ayarlanan bir diyettir. Günlük tüketilen karbonhidrat oranı azalınca kişi protein içerikli besinlere yönelmektedir. Normal şartlarda günlük alınacak enerji toplamının yarısı kadar olan besinler tercih edilmelidir. Protein, kolesterolü ve yağ seviyesi yüksek besin olan besin gruplarıdır. Bu diyetin uygulanmasında ki amaç insilün salgılanmasını azaltıp yağ depolamayı durdurmaktır. Ama sağlığın bozulmaması için diyet listesinde düzen ve denge oluşturulmalıdır.
Günlük 1100 kalori ile karbonhidrat diyeti yapılır ise bu liste ile hızlı bir şekilde kilo vermek mümkündür. Fakat bilinmesi gereken detay hızlı verilen kiloların diyet dönemi bittikten sonra tekrar geri alınma ihtimalini yüksek olmasıdır. Eğer şeker hastası ya da kolesterol hastası iseniz diyetisyenler bu diyeti size önermeyebilir.
Bu diyette yan etkileri içinde yeteri oranda alınamayan karbonhidrat nedeniyle kan şekerinin düşme tehlikesi olduğu gözlenmektedir.
Vücudumuzun temel enerji kaynaklarından olan sağlıklı karbonhidratlar alınmadığı anlarda, kilo verebilirsiniz ancak bu kilo kaybının çoğunluğu su ve kas kütlelerinden olacaktır. Kolay ve faydası olmayan karbonhidrat içeren besinlerin yerine şekerleme, çikolata, reçel, pekmez meyve suları gibi sağlık yönünden faydası görülmeyen karmaşık karbonhidratlar çavdar ekmeği, tam buğday, bulgur ve kuru baklagiller gibi gıdalar yenmelidir. Üstelik sağlıklı diyetler de ara öğünler de 1’er adet meyve tüketebilirsiniz.
Uzun zaman diliminde yapılan az karbonhidrat diyeti zararları listesinde;
B vitaminini saç için en gerekli olan vitamindir. Vücudumuzda eksik kalması ilerleyen dönem içinde saç dökülmesine, tırnak kırılmasına, sindirim sistemi düzensizliğine, yorgunluk ve halsizliklerin artmasına ve bayanlarda adet düzensizliğine neden olabilmektedir.
Sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen riskleri bulunurken kalıcı kilo vermekse pek mümkün olmayabilir. İki hafta da çok fazla hızlı zayıflamak mümkündür ama diyetten sonra düzensiz beslenildiği takdirde çok daha fazla ve hızlı kiloları geri alabilirsiniz.
Bu diyet, yukarı da sayılan zararlı içeren ve vücut sağlığı sorunları oluşturabilmeye yatkın olan bir diyettir.