Papatya Maskesi Faydaları ve Yapılışı

Papatya Maskesi Faydalari ve Yapilisi Resim
Paylaş
Tweet
 

Baharın beyazlar içindeki gelini papatyalar, saçlarımız ve cildimiz için de doğal bir sağlık ve güzellik kaynağıdır. Güzellik maskeleri arasında ayrı bir yeri olan papatya maskesi, ciltteki ton farklılıklarını, lekeleri gideriyor ve renk dengesini sağlıyor, saçların rengini açıyor, besliyor, parlatıyor.

Papatya Maskesi Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

Açıkçası şunu söylemek gerekir ki papatya maskesi faydaları saymakla bitmiyor. Çayını severek içtiğimiz papatya bitkisini çok çeşitli şekillerde kullanarak, hiç bir kozmetik ürüne ihtiyaç duymadan tüm vücudunuzun ve saçınızın bakımını yapabilirsiniz.

Papatya cilt maskesi olarak kullanıldığında, ciltteki ton farklılıklarını gidererek, renk dengesini sağlıyor. Cildi besliyor ve canlandırıyor.

– Papatya sivilcelerin ciltte bıraktığı izleri ve lekeleri giderdiğinden, sivilce maskeleri yapımında da papatyadan faydalanılıyor.

– Papatya, saçların rengini açıyor, sarartıyor, doğal bakımını yapıyor, canlandırıyor, parlatıyor.

– Papatya ile yapılan kompres gözleri dinlendiriyor, rahatlatıyor. Göz kapağı iltihaplarında, göz kaşıntılarında papatya ile yapılan kompres gözlerdeki rahatsızlığı gideriyor.

– Papatya buğusu, sinüzit ve nezleden kaynaklanan geniz tıkanıklarını açıyor.

– Kronik baş ve adale ağrılarında papatya yağı ile yapılan masaj ağrıları hafifletiyor.

– Papatya suyu, banyo suyu olarak kullanıldığında vücudu stresten arındırıyor, rahatlatıyor, cildi besliyor.

 

Papatya Maskesi Faydalari ve Yapilisi2 Resim

Papatya Maskesi Yapılışı

Papatya Maskesi Nasıl Yapılır?

İşte papatya ile hazırlayabileceğiniz ve haftada birkaç kez uygulayabileceğiniz papatya maskesi tarifi;

Gerekli malzemeler;

– 1 çay bardağı su,

– 2 tatlı kaşığı bal,

– 2 tatlı kaşığı gül suyu,

– 6 – 7 çay kaşığı kuru papatya çiçeği.

Yapılışı ve uygulanışı;

Kaynayan suya attığımız papatyaları 10 dakika kadar demlenmeye bırakıyoruz. Demlendikten sonra süzüp, suyunu alıyoruz ve soğutuyoruz. Soğuduktan sonra bal ve gülsuyunu ilave edip güzelce karıştırıyoruz.

Temiz yüzümüze bu maskeyi sürüp 20 dakika bekledikten sonra, ılık su ile duruluyoruz.

Papatya Maskesi Faydalari ve Yapilisi1 Resim

Saç Rengini Açmak İçin Papatya Maskesi

Saç Rengini Açmak İçin Papatya Maskesi Kullanımı

1 litre suya 2 avuç papatya ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Çıkan suyu ayırıp bir şişeye dolduruyoruz. Bu suyu saçlarımıza her yeri ıslanacak şekilde sürüyoruz ve saçlarımızı güneşte kurutuyoruz. Burada papatya kadar önemli bir faktör güneş. Kapalı havada ya da kapalı mekânda saçlarınızın rengi açılmaz, sadece bakım yapmış olursunuz.

– Papatya suyunu göz kompreslerinde, banyo suyu olarak ve her sabah yüzünüzü yıkamak için kullanabilirsiniz.

– Bu suyu buzluk kalıplarına doldurup derin dondurucuda dondurarak, papatya buzları elde edebilirsiniz, Her sabah ve akşam yatmadan önce bu buz kalıplarını yüzünüze sürerek, cildinizin canlılık ve tazelik kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Papatya Buğusu Nasıl Yapılır?

Kaynayan suyu büyükçe bir kâseye dolduruyoruz, içine bir avuç papatya atıyoruz. Yüzümüzü kâsedeki buhara tutuyoruz. Daha etkili olması için kafamızın üzerine bir havlu örterek buharın havlunun içinde kalmasını ve yüzümüze daha iyi temas etmesini sağlıyoruz. Suyun kaynar halde olduğunu unutmamalı, kendinizi yakmamaya özen göstermelisiniz ve çocuklar için yapılacaksa mutlaka bir yetişkinin kontrolünde yapılmasına dikkat etmelisiniz.

Papatya Maskesinin Zararları Nelerdir?

Gebelikte oluşan cilt lekeleri, (Bkz Gebelik Maskesi) anne adayları için zamanla kendiliğinden geçecek normal bir durum olduğundan ve doğum sonrası emzirme döneminde papatyanın rayihası süte geçebileceğinden, papatya maskesinin zararları sadece bu iki durum için söz konusudur.

Bu yazı 260 kere okundu.
Tweetle   Sosyal   Medyada   Paylaşın
  • Site Yorum
Facebookta bizi bulun
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM