Paylaş |
Tweet |
Son yıllarda herkes plates ile zayıflıyor. Ünlüsünden, sokaktaki insanına kadar herkes plates sporuna merak sardı. Çünkü plates ile zayıflama hareketleri incelirken aynı zamanda vücudun sıkılaşması, insanları platese yönlendiren en önemli etken olmalı.
Plates ile doğru nefes alıp vererek, bazı sağlık problemleri ortadan kalktığı gözlenmiş. Bunun yanında bu spor ile ruh dinlenmiş olup, aynı zamanda, vücudun esnekliği sağlanmakta.
Plates ile zayıflama; yapılan bir araştırmaya göre, 5 yıl farklı oranlarda plates yapanların kaç kalori yaktığına bakılmış. Araştırma sonuçlarına göre;
– 35 ile 40 dakika arası ileri derecede plates yapan 78 kilo olan biri, 480 kalori
– 35 ile 40 dakika arası orta derecede plates yapan 78 kilo olan biri, 390kalori
– 35 ile 40 dakika arası başlangıç düzeyinde plates yapan 78 kilo olan biri, 276 kalori
Yaktığı görülmüş. Plates sporunun diğer sporlardan en önemli farkı ise; kalori yakıp kilo vermenin yanında,
– İyi bir duruş oluşması
– Sırt ağrılarındaki ağrıların hafiflemesi
– Eklemlerdeki hareketliliğin artması
– Esnekliğin artması
– Spor performanslarının yükselmesi
– Fit bir görünün kazanılması
– Mevsim geçişlerinde uyumsuzluk yaşanmaması
– Kas kütlesinin artması
– Kişi, daha uzun ve daha ince görünme sahip olması
Yere sırt üstü uzanıp, ellerinizi hafifçe yukarı kaldırın. Beliniz yerde kalacak şekilde boynunuzu ve elleri kaldırarak mekik hareketi yapmaya çalışın.
Rahat edebileceğini bir yere sırt üstü uzanın. Ayaklarınızı ileriye doğru uzatıp, Kollarınız yukarıda olsun. Nefes alın. Nefes verirken kolları ve ayakları yukarıya uzatmaya çalışın. Tekrar nefes alıp, nefes verirken ayaklar yerde olacak şekilde belinize kadar doğrulmaya çalışın. Başınızı dizlerinize değdirmeye çalışarak, orada bir süre kalmaya çalışın.
Yere sırt üstü uzanıp; yavaşça bacaklarınızı ve belinizi, kafanıza doğru yukarı kaldırmaya çalışın. Ellerinizle belinizi desteklerken, tam yukarıda bir ayağınızı kırıp daha sonra diğeri için yapın. Çok etkili bir r bel hareketidir.
Bacakları düz şekilde uzatıp, oturma kemikleriniz üzerinde oturun. Sırtınızın dimdik olması gerekir. Sadece beliniz yerde olacak şekilde bacaklarınızı yarım yukarıya, boynunuzu yukarıya doğru kaldırmaya çalışın. Bacaklarınızla kollarınız arasındaki mesafeyi azaltarak mekik hareketleri yapmaya çalışın.
Oturma kemikleriniz üzerinde oturup; elleriniz arkadayken bacaklarınızı havaya kaldırın. Nefes alıp verin. Bu esnada, bacaklarınızı sağa ve sola çevirmeye çalışın.
Ayak topukları ve yere dik şekilde duran kollarınız üzerinde vücudunuzu dik tutun. Kollar vücudu taşırken, sonra sırayla bacaklarınızı tek tek kaldırın.
Her hangi bir spora başlamadan önce bu sporun size uygun olup olmadığını uzman doktorlar eşliğinde karar vermeniz gerektiğini hatırda bulundurun. Aksi takdirde çok yaralı olan bir spor size zarar verebilir. Uzman spor hocaları eşliğinde; size uygun olan sporu yaptığınız takdirde, çok daha fazla yarar sağlarsınız.