editor-banner

Prof. Dr. Mehmet Mutaf Nakilsiz Yüz Nakli Gerçekleştirdi

Yaşam

22 Şubat 2014 Yazar: Nazan Karakaya

Gaziantep Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi’nde Cerrahi Bilimler Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Mutaf, bebekliğinde yanma sonucu yüzünü büyük oranda kaybeden bir kadına nakilsiz yüz nakli gerçekleştirdi.

editor-banner

Prof. Dr. Mehmet Mutaf yapılamaz denileni nasıl gerçekleştirdi?

Prof. Dr. Mehmet Mutaf Nakilsiz Yüz Nakli Gerçekleştirdi1Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Gaziantep Üniversitesi’nde yaptığı nakilsiz yüz nakli ile şehir bünyesinde bir ilk gerçekleştirdi. Mutaf, operasyon sırasında doku reddini önlemek amacıyla kullanılan ve ölümcül düzeyde yan etkilere sahip olan ilaçları kullanmadan ameliyatı gerçekletirdiğini belirtti. Bu ilaçların yerine tamamen kişinin kendi dokularından yararlandığını belirten Mutaf, geliştirdiği yeni yöntemin bu alanda pek çok şeyi değiştireceğini ileri sürdü.

Dr. Mutaf, bebeklik çağında meydana gelen yangında yüzünü tamamen kaybeden 42 yaşındaki Asiye Cengiz’e bu operasyonu uyguladı. Cengiz, maddi imkanlarının yetersiz olması ve bunun yanında her gittiği doktordan bir şey yapılamaz cevabı aldığını söylüyor. Her geçen gün umudunu yitiren Asiye Cengiz, son olarak Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’na başvuruyor ve burada Prof. Dr. Mehmet Mutaf ile karşılaşıyor. Plastik Cerrahi alanında önemli gelişmeler imza atan Mutaf tarafından gerçekleştirilen yüz nakli ile Asiye Cengiz, kendi dokuları yardımı ile yeni bir yüze sahip oluyor.

Asiye Cengiz’in nakilsiz yüz nakli operasyonunda gerçekleştirilen en önemli husus, naklin tamamen Cengiz’in sahip olduğu dokulardan meydana getirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında başka bir dokuya ihtiyaç duyulmaması, bu alanda gerçekleştirilen ilklerden biri olarak kendisini gösteriyor. Ayrıca Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Cengiz’e yüz nakli yapmaları için gerekli olan dokuları bulmakta ilk olarak sıkıntı çektiklerini söyledi. Örneğin burun yapmak için alında yer alan dokulara ihtiyaç duyulduğunu ancak yanmadan dolayı alındaki dokuların dahi kaybolduğunu ifade eden Mutaf, kendi geliştirdiği yöntem sayesinde aldığı dokulardan yüz naklini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini belirtti.

The following two tabs change content below.
Nazan Karakaya

Nazan Karakaya

Beykent Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı mezunuyum. Günümüz modasını ve son trendleri yakından takip etmeyi seviyorum. Bunun yanı sıra insanlara önerilerde bulunmayı ve değişik kombinler meydana getirerek herkesin kendisine yakışanı bulmasına yardımcı oluyorum. Aslını söylemek gerekirse modanın yaşam tarzım olduğunu söyleyebilirim. Bundan böyle sizlere moda dünyasında olup bitenleri buradan aktarmaya çalışacağım. Paylaşacağım konularda sizlerden de fikir almak beni mutlu edecektir. Fikirlerinizi ya da görüşlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Google
Nazan Karakaya

Latest posts by Nazan Karakaya (see all)

İlginizi Çekebilir

Neler Aranmış

 
 
https://casino-brain.com/