Paylaş |
Tweet |
Günümüzde hemen her sektörde kendi işletmesini kurmak isteyenlere sermayesiz bayilik veren firmalar bulunmaktadır. Bayilik başvurusunda bulunanlardan sadece gerekli şartları sağlamalarını isteyen firmalar, ayrıca farklı sektörlerde karşımıza çıkmaktadır. Gıda sektöründen çiğ köfte sektörüne, elektronik sektöründen mobilya sektörüne kadar bayilik hizmetleri veren birçok firma ile karşılaşmak mümkün olmaktadır.
Sermayesiz bayilik veren firmalar nelerdir?
Sermayesiz bayilik veren firmaların ilk amaçları kurumsal olarak genişleme amaçlıdır. Yani ülke genelinde adını duyurmak isteyen firmalar, belirlenen koşulları sağlayan kişilere herhangi bir sorun oluşturmadan bayilik vermektedir. Ayrıca sermayesiz bayilik veren firmalar 2014 yılın içerisinde de aynı şekilde bayilik hizmetlerine devam etmekte ve sektörde büyüme gösterme amaçlı istenen koşulları sağlayan kişilere bayilik vermektedir. Bu bayilerden bazılarını aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.
– Tefal
– Çilek Mobilya
– Lezizhan Çiğ Köfte
– Yesa Çiğ Köfte
– Çiğköftemiss
sermaye talep etmeden bayilik hizmeti veren firmalara arasında karşımıza çıkmaktadır. Firmalardan bazıları bayilerinden sadece isim hakkı bedeli talebinde bulunabilmektedir. Ayrıca bayi mekanlarında diğer firmalar gibi hassas davranılmaktadır. Bayilerin işlek caddelerde açılmasını talep eden firmalar, kurumsal konseptlerini bayi içerisinde yerleştirmektedir. Bunun yanında bayiler içerisinde ilgili firma dışında başka bir firmaya ait ürünlerin satışının yapılması yasaktır. Bu nedenle bayilik alan kişilerin en başından bu kuralları kabul ettiği var sayılır. Bayiler belirlenen kuralların dışına çıktığında firma, tek taraflı olarak bayilik anlaşmasını iptal etme hakkında sahiptir. Bu nedenle bayilik açmaya hak kazanan kişilerin öncelikle bayilik anlaşmasında gerekli olan şartları hiçbir zaman için ihmal etmemeleri tavsiye edilmektedir.
Sermayesiz bayilik hizmeti veren firmalar ile ticarete atılmak isteyen birçok kişi çeşitli sektörlerde yerini almaktadır. Ancak her firmanın sermaye bedeli talep etmediğini söylemek mümkün değildir. Özellikle ülke genelinde belirli bir konuma ulaşmış ünlü popüler markalar kurumsal gelişimlerini düşünmeleri nedeniyle belirli oranlarda sermaye talebin bulunmaktadır. Çünkü marka, her an kendi bünyesinde yapacağı değişiklik ile konsept değişikliğine gidebilmekte ya da kurumsal gelişim açısından birtakım revizyonlar yapabilmektedir