• Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • +
  • -

Yünlü Kazaklar Nasıl Temizlenir?

Yünlü giysiler kışın sıcak tuttukları için en çok tercih edilen kıyafet türlerinin başında gelmektedir. Atkı, kazak, kaşkol, hırka gibi bir çok yünlü eşya soğuktan koruduğu gibi tasarım çeşitleriyle de oldukça şık durmaktadır.

Hassas olan bu yünlü giysilerin bakımları diğer giysilerden farklıdır. Özel bir bakım isteyen bu tür yünlü  kıyafetleri yıkarken oldukça dikkatli davranmak gerekir. Doğru bakım ve yıkama işlemi yaptığınız takdirde yünlü giysilerinizi uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

Yünlü Kazak Temizliği ?

Yünlü giysiler diğer tür kıyafetlere göre daha az yıkanmalıdır. Leke oluşumu varsa lekeli bölge temizlenerek yada nadir olarak yıkanmalıdır.hassas olan yünlü kıyafetler yıkanırken dikkatli olunmalıdır. Yünlü kıyafetlerin temizliğinde ilk dikkat edilecek nokta suyun kalitesidir. Eğer su çok kireçli ise yünlü kıyafetlerin yıpranmasına neden olacaktır. Yünlü kıyafetlerin makinede yıkanmadan önce kireç önleyici tablet kullanılması gerekir. Yünlü kıyafetlerinizi yıkarken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da kullanacağınız deterjanın yünlüler için üretilmiş olmasıdır. Bunun için marketlerde satılan yünlü yada ipek kıyafetler için satılan deterjanları alabilirsiniz. Bulunduğunuz şehirde özel deterjanlar yok ise yada acil olarak yünlü kazağınızı yıkamalı ve evde özel deterjanınız yok ise bebek şampuanı da kullanabilirsiniz.  Yünlü kıyafetlerinizi yıkarken mutlaka yünlüler için üretilen yumuşatıcılar kullanılmalıdır. Yumuşatıcılar hoş bir kokunun yanında yünlü kıyafetlerinizin eleştirilmesini önleyerek toz ve benzeri şeylerin kıyafetinize yapışmasını engelleyecektir.

Yünlü kıyafetlerinizi çamaşır makinesinde yıkmak istiyorsanız kesinlikle diğer tip kıyafetlerle birlikte atmayın. Sadece yünlü olan kıyafetlerinizi birlikte yıkayın. Makinenizde yünlü yıkama proğramı varsa yünlü proğramında yoksa sıcaklığı 30 derecede ve sıkma derecesini minimum seviyede olan bir program ile yıkayabilirsiniz. Yünlü kıyafetlerinizin çekme riski yüksek olduğu için, çekip küçülmesini engellemek için yaklaşık bir saat soğuk su içinde bekletip yıkayabilirsiniz. Aynı zamanda yünlü kıyafetlerin sünme riskide yüksektir. Bunun için ise yıkama kılıfı yoksa da kullanılmayan bir yastık kılıfı içinde yıkayabilirsiniz.

Yünlü kıyafetleriniizi temizlerken dikkat etmeniz gerekenler

Yünlü kıyafetlerin nadir yıkanması gerekir. Sık yıkanması yıpranması ve yapısının bozulmasına ayrıca çekip küçülmesine yada sünme oluşumu sonucunda size büyük gelebilir. Yünlü kıyafetlerin temizleme işlemi bittikten sonra kesinlikle kuruması için makine kullanılmamalıdır. Ayrıca kurutma işleminde yüksek bir yere asılarak yapılmamasa gerekir . kurutma işlemi düz bir zemine serilerek güneş görmeyen bir bölgede yapılması gerekir.

Yünlü kıyafetlerin yaz aylarına doğru giyilemeyeceği anlaşıldığı zaman özellikle ilkbahar aylarında saklama işlemi yaparken güve gibi haşerelerden yünlü kıyafetlerinizi korumanız gerekmektedir. Eczanelerden yada aktarlardan alabileceğiniz güve kovucu maddeler ile saklama işlemi yapmayı unutmayınız. Yünlü kıyafetlerin sık temizlenmesi tüylenmelere neden olabilir. Tüylenen kazaklarınızı yada diğer kıyafetlerinizi kesici aletler ile değil tüylenmeler için özel üretilmiş makineler ile temizleyin. Böylece istenmeyen kazaları önlemiş olursunuz.

BUNLARI DA OKUMALISINIZ!

Sosyal Medyada Paylaşın:

Forumdan Son Sorular